Ana Sayfa Vakıf Hakkında Haberler Projeler Basında Mag Vakfı İletişim

MAG VAKFI İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

1. Mahallenizde MAG yapısı varsa; Mahalle Afet Gönüllüsü Olabilirsiniz
    Mahalle Afet Gönüllüleri bugün için Kocaeli, Yalova ve İstanbul illerinde aktif olarak yapılanmıştır. İstanbul ilinde uygulama Bakırköy, Bağcılar, Beşiktaş, Adalar, Kartal, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu, Maltepe, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde devam etmektedir. Bu ilçelerde oturuyorsanız mahalle muhtarlığınıza başvurarak kendi mahallenizde uygulamanın yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. Halihazirda mahallenizde MAG kurulmuş ise MAG Gönüllü Koordinatörü ile bağlantıya geçerek yapılacak ilk merkezi eğitimde ya da başka bir mahallede yapılacak eğitimleri tamamlayarak kendi mahallenizin ekiplerine girebilirsiniz.
  2. Mahallenizde MAG yapısı yoksa; kurulması için girişimde bulunabilirsiniz
    Mahallenizde MAG yapılanması yok ise muhtarınız aracılığı ile İlçe Kaymakanlığına talebinizi iletebilirsiniz. Mahallenizde proje tanıtımları yaparak belli bir gönüllü kitlesi oluşturabilir ve eğitimleri almak üzere MAG Vakfına başvurabilirsiniz. MAG proje uygulaması İstanbul Valiliği ile ortak yürütülmekte ve MAG projesinin uygulanacağı ilçe ve mahalleler belirlenirken afet risklerinin yüksekliliği de dikkate alınmaktadır. Mahallenizde çalışmalara başlamadan önce kendi ilçenizin deprem riski yüksek bir ilçe olup olmadığını resmi makamlara danışabilirsiniz. Ayrıca MAG Vakfı ile bağlantıya geçerek projenin uygulanacağı öncelikli ilçeleri öğrenebilirsiniz.
  3. MAG Vakfına gönüllü destek verebilirsiniz
    MAG Vakfı ilçelerde çalışırken tanıtım faaliyetleri yapmakta, okullarda, resmi kurumlarda, mahalle halkının yoğun olarak biraraya geldigi toplum merkezlerinde toplantılar düzenlemektedir. Bu tür saha çalışmalarının organize edilmesinde, kendi mahallenizde olmasa bile, eğitimlerin düzenlenmesinde MAG Vakfına gönüllü destekler verebilirsiniz.
  4. Afet riskinin yüksek olduğu mahallelerde projenin uygulanması için ekonomik katkıda bulunabilirsiniz
    MAG projesi deprem riski, bina kalitesi, zemin yapısı, ekonomik düzeyi gibi nedenlerle zarar görebilirliliği yüksek ilçe ve bu ilçelerdeki sınırlı sayıda mahallede uygulanmaktadır. Ekonomik koşullarınız çerçevesinde bireysel olarak ya da mahalle olarak projenin bu mahallelerde uygulanması için ekonomik desteklerde bulunabilir. Projenin uygulanma ihtimali olan bir mahalleyi kendinize kardeş bir mahalle seçerek destek olabilirsiniz.
  5. WEB Sitemizdeki 72 saat linkinden afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapabileceğinizi öğrenerek evinizde uygulayabilirsiniz
    www.magvakfi.org.tr adresimizdeki “72 saat” bölümünde afet öncesi, sırası ve sonrasında bireysel ve aile olarak yapabilecekleriniz ayrıntılı bir biçimde tanımlanmıştır. Bu bölümü yazdırıp çoğaltarak aile fertlerinizle, arkadaşlarınız, komşularınızla paylaşabilir, burada belirtilen önlemleri almaya başlayabilirsiniz.
  6. Çevrenizdeki insanları afet bilinci eğitimleri almaları konusunda uyarabilirsiniz
    Üniversiteler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve MAG Vakfına başvurarak belli aralıklarla düzenlenmekte olan Afet Bilinci Temel Eğitimlerini alabilirsiniz.

UGK Sitap
Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı, Ulusal Gönüllülük Komitesi ve Sivil Toplum Afet Platformu Üyesidir.

DorukNet
Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı websitesi DorukNet'in desteği ile sunulmaktadır.